Marktegel – ett bra alternativ i trädgården

Det kan vara väldigt svårt att välja ett passande material när man ska lägga marksten i trädgården. För dig som vill kunna skräddarsy uteplatsen eller garageuppfarten kan marktegel vara ett alternativ. Det ger ett lyxigt utseende och skapar variation på ett kontrollerat och sofistikerat sätt – perfekt för dig som vill kunna välja färg och form på stenplattorna.

Slipp lera och grus – investera i markplattor

Trädgården eller uteplatsen är en stor tillgång om de kan användas på ett tillfredsställande sätt. Att ta tillvara på trädgården man har är ett sätt att höja värdet på sin bostad och att skapa mer kvalitativ tid i och omkring bostaden. Möjligheten att kunna gå en fridfull liten tur i trädgården en sommarförmiddag eller sätta sig i en solstol och sova middag, är få förunnat. Men för att kunna och vilja göra det är det viktigt att trädgården är inbjudande.

Markplattor gör trädgården eller uteplatsen betydligt mysigare och trevligare jämfört med en gräsmatta och därför är det en god idé att lägga markplattor på välanvända ytor omkring bostaden. Gräsmattor kräver mycket underhåll och kan göra trädgården mindre hemtrevlig, speciellt efter ett skyfall då gräset blir blött och marken kan bli lerig. Risken att få fästingar ökar ju längre gräset blir, vilket kan bidra till att man undviker att spendera tid i sin trädgård. Till skillnad från en grusplan är en yta med markplattor sköna för bara fötter. Grus och gräs behöver skötas om regelbundet med krattning och klippning, men markplattor kräver inget underhåll, förutsatt att de har lagts av professionella plattsättare.

Marktegel – ett bra alternativ för den kräsne

Om man har tröttnat på att sköta om en gräsmatta eller grusplan och vill investera i en ny trädgårdsanläggning, kan man välja mellan många olika stenar och material. För den som vill ha ett bra och billigt material är marktegel ett alternativ för trädgården eller garageuppfarten. Marktegel kommer vanligtvis i tegelröd eller gråsvart kulör, men kan variera i skiftande brun-gråa nyanser. Eftersom tegelplattorna är gjutna, kan de gjutas i skräddarsydda former som passar för specifika ändamål. Med marktegel vet man vad man får då stenarna, till skillnad från naturmaterial, är nästintill identiska.