Återhämtning för den som jobbar inom stenindustrin

Många tycker att man blir trött eller sliten av sitt arbete. Alldeles oavsett om man tycker att man har väldigt kul på sitt jobb eller om man känner att jobbet är tråkigt upplever många som arbetar inom industrin att det sliter på kroppen och är fysiskt tungt. Detta är något som alldeles för många bara accepterar och tänker att de inte kan göra något åt eftersom de valt det yrke de har valt. En industri där man ganska enkelt kan tänka sig att arbetet är extra fysiskt tungt är stenindustrin. I den här artikeln kommer vi därför att komma med ett antal tips på hur du som jobbar inom stenindustrin kan återhämta dig på ett bättre sätt och både må bättre i stunden och få kroppen att hålla längre.

Ta hand om hemmet

Att må bra och återhämta sig väl handlar mycket om att ha en trygg och lugn miljö att vila upp sig i. För de allra flesta är denna plats hemmet och att därför se till att ta hand om sitt hem kommer att göra att man trivs bättre, kan slappna av mer och helt enkelt återhämta sig på ett bättre sätt. Att till exempel investera i nya innerdörrar kan vara ett sätt att piffa upp sitt hem lite. Nya innerdörrar kommer att vara en sak man lägger märke till konstant och varje gång man går förbi dessa nya och snygga dörrar kommer man att känna sig lite lugnare och gladare. Andra tips är att se till att ha städat så man vet var man har alla sina saker, det kommer också att reducera stress.

Träning

Att fysisk aktivitet skulle vara sättet att återhämta sig från ett fysiskt jobb kan låta motsägelsefullt. Men faktum är att man behöver kompensera för de ibland icke-ergonomiska arbetsuppgifter man har genom träning. Att vara stark kommer att göra att kroppen kan hantera saker som tunga lyft på ett bättre sätt utan att man får ont. Många skulle också tjäna väldigt mycket på träning med låg intensitet och med fokus på till exempel rörlighet och flexibilitet.